اعرافی در همایش سخنی با قلب های زنده اظهار داشت: دنیای غرب هزینه بالایی برای شناخت اسلام و شیعه کرده است، ولی ما حتی یک هزارم آنها تلاش و هزینه ای در راه شناخت آنها نداشته ایم.

۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۶
اعرافی: حوزه هنر یکی از حوزه‌های مهم برای اسلام هراسی است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ  رئیس جامعه المصطفی العالمیه در اولین همایش سخنی با قلب‌های زنده پیرامون نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و امریکای شمالی که صبح امروز پنج شنبه 1 بهمن ماه 1394 برگزار شد، بیان داشت: تاریخ جهان اسلام را بدون مواجهه ی آن با تمدن غربی نمی‌توان تفسیر کرد و جنگ‌های صلیبی آغاز مواجهه ی شرق و غرب بود.

«حجت الاسلام والمسلمین اعرافی» آغاز رنسانس در غرب و عصر پیروزی انقلاب اسلامی را از دیگر ظواهر رویارویی اسلام با غرب عنوان کرد و اظهار داشت: ما بدون اینکه این مواجهه را درست تنظیم کنیم، نمی‌توانیم به جلو حرکت کنیم.

وی افزود: این مواجهه و رویارویی مهندسی و تبیین می‌خواهد و باید این امر در متن حوزه‌ها انجام شود و ما به‌عنوان عوامل حوزه باید این رویارویی معرفتی و فکری را مهندسی کنیم و مقام معظم رهبری بر این امر اصرار ورزیدند که حوزه باید در جایگاهی باشد که از عهده مدیریت در این دنیا و مواجهه جهان اسلام با غرب برآید.

امام‌ جمعه موقت قم خاطرنشان کرد: مهم‌ترین وظیفه‌ی ما در عصر جدید که عصر تهاجم‌ها، ناتوهای فرهنگی و فکری و فلسفی است؛ شناسایی و مواجه با این میدان مواجهه است.

اعرافی با بیان اینکه حوزه باید مدام در حال بازسازی و به‌روزرسانی خود باشد، اظهار داشت: حوزه مدام باید نرم‌افزارهای فکری و فرهنگی برای این مواجهه را تولید کند.

وی در ادامه گفت: بارها امت اسلام از استثمار غربی و جنگ‌افروزی‌ها و غارت گری‌ها و تهاجم فکری و فرهنگی رنج و آسیب برده است و پایه این تصویرها را غرب از اسلام ایجاد کرده است و به خورد ملت‌های غربی داده‌اند و نسل به نسل در این کشورها منتقل‌شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این فرهنگ هراس از اسلام و تصویر واژگون از اسلام، بستری است که سیاستمداران استکبار غربی آن را طراحی می‌کنند و نامه‌های رهبری در جهت معالجه مردم و سیاستمداران غربی در مواجه با این اندیشه‌هاست.

اعرافی با طرح این سؤال که در جهان غرب چه سؤالاتی به فکر مردم القا شده است تا اسلام هراسی ایجاد شود، گفت: بنیان فکری و فرهنگی غرب بعد از رنسانس اولین و مهم‌ترین عامل این تفکر بوده است و این بنیان دین و اسلام را واژگون معرفی می‌کند و این تفکر مبتنی بر مادی‌گرایی و نسبیت معرفت در حوزه‌های فلسفی و اخلاقی است.

وی افزود : صدها متفکر در این مسیر انحرافی هزاران نظریه تولید کردند تا دین به حاشیه برود و برخی از این نگاه‌های غلط به حاشیه رود.

رئیس جامعة المصطفی(ص) العالمیة دومین عامل این تفکر اشتباه را استشراق بیان کرد و اظهار داشت: این جریان چندلایه، باعث شده که متفکران شروع به شرق‌شناسی کنند و اکثر آن‌ها در مسیر اندیشه‌های استکبار عمل کردند و جریانات مسلط مستشرقان و اسلام شناسان عمدتاً در جهت فهم غلط و مغرضانه از اسلام در غرب بود و زمینه‌سازی برای اینکه دستگاه استثمار غرب جنایت به بار بیاورد.

اعرافی جریانات تبشیری را از دیگر علل این قضیه خواند و اظهار داشت: این جریانات تلاش کردند که اندیشه‌ای غلط از اسلام نشان دهند و در حال حاضر نیز در تلاش برای این امر هستند.

وی در ادامه گفت: دستگاه‌های سیاسی که یکی از کارهای آن ارائه تصویر غلط از اسلام است، سه مورد قبل را به خدمت می‌گیرد و آن‌ها را که به‌عنوان اتاق‌های فکر هستند دربرمی گیرد.

امام‌جمعه موقت قم در ارتباط با نقش هنر در جریان‌های فکری ضد اسلام در جهان بیان داشت: حوزه هنر یکی از حوزه‌های مهم برای اسلام هراسی است و تلاش در اسلام هراسی دارند که یک‌بخشی از آن مربوط به کل دین و بخش دیگر ان مربوط به هدف قرار دادن سلوک اسلامی است.

اعرافی تصریح کرد: عقب‌ماندگی‌های جهان اسلام، تکفیر و ترور و همچنین وحشی‌گری‌هایی که به نام اسلام بلند می‌شوند با حمایت غربی‌ها یک تصویر غلط را از ما و حوزه‌های ما نشان می‌دهد.

وی افزود: نامه‌نگاری سنت دیرپای ما از عهده رسول‌الله بوده و رهبری در امتداد این سنتی که در حوزه‌های ما بوده است، حرکت کرده‌اند تا همان‌طور که در میدان سیاسی مقاومت می‌کنیم، بدانیم میدان فرهنگی نیز وجود دارد و باید فکر و فرهنگ خود را نیز ارتقا بخشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه ما در غرب‌شناسی بسیار عقب هستیم، گفت: یک‌هزارم سرمایه‌ای که غربیان در این سال‌ها برای شناخت اسلام و شیعه هزینه کرده‌اند، ما برای شناخت غرب هزینه نکرده‌ایم.

اعرافی وظیفه‌ی دوم حوزه‌های علمیه را ایجاد ظرفیت در نظام آموزشی خود اعلام کرد و گفت: معنی این سخن این نیست که حوزه نباید صرفاً مبلغان خارجی تربیت کند، بلکه باید آگاه باشیم که نظام آموزش و تبلیغ ما باید نقاط حساس را موردمطالعه قرار دهد.

رئیس جامعة المصطفی(ص) العالمیة، مقام معظم رهبری را پرچم‌دار حوزه فرهنگی و پیش‌آهنگ ابلاغ پیام اسلام در غرب خواند و گفت: وظیفه‌ی ما در دین حضور در عرصه‌های فرهنگ و هنر هست و رهبر در نامه‌های خود به بیست محور اشاره‌کرده‌اند که اکثر آن‌ها محورهای فرهنگی هستند و دستگاه دیپلماسی ما باید هوشمندانه در این مسیر حرکت کند.


..........................
پایان پیام/ 221

برچسب‌ها