آیت الله مکارم شیرازی در جشنواره علمی سلمان فارسی با اشاره به تلاش های سلمان فارسی در تمامی ادوار زندگی خود گفتند: تمامی بخش های زندگی سلمان فارسی برای ما و خصوصا جوانان، درس آموز است.

۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
علاقه مردم ایران به مکتب اهل‌بیت(ع) مرهون تلاش‌های سلمان فارسی است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در اولین جشنواره سلمان فارسی ویژه تحقیقات علوم انسانی اسلامی در سطح نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز ـ پنج‌شنبه ۲۶ آذرماه ـ در مدرسه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد بیان داشتند: زندگانی سلمان فارسی می‌تواند برای زندگانی امروز ما پیام‌های آموزنده‌ای داشته باشد.

این مرجع تقلید افزودند: می‌توان زندگانی سلمان فارسی را به سه دوران تقسیم کرد که هرکدام از آن‌ها می‌تواند الگو و سرمشقی برای امروز تمامی ما و خصوصاً جوانان باشد.

ایشان اظهار کردند: دوران جستجوگری برای تعیین آیین حق و پیامبری که در آخرالزمان در حجاز ظهور می‌کند، دوران یافتن پیامبر اکرم(ص) و آموختن آموزه‌های اسلام نزد ایشان و دوران پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و خصوصاً زمانی که استانداری مدائن را پذیرفت؛ از ادوار زندگی این صحابه بزرگ پیامبر (ص) است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به دوران ابتدایی زندگی سلمان فارسی گفتند: این جوان با نام «روزبه» که از اهالی اصفهان و زرتشی بود روزی به کلیسایی رسید و مجذوب برنامه‌های مسیحیت شد و پدرش با وجود علاقهٔ بسیاری که به وی داشت، او را به دلیل تمایل به دین مسیحیت، در خانه زندانی کرد.

مفسر قرآن کریم خاطرنشان کردند: این جوان با وجود اصرار پدر بر تأکید به بازگشت بر آیین آتش‌پرستی، حاضر نشد دست از مسیحیت بردارد و شبی از زندان پدر فرار کرد و به سرزمین شام که مهد مسیحیت بود گریخت و در آنجا با دین اسلام آشنا شد.

ایشان در ادامه گفتند: وی با کاروانی که به‌سوی سرزمین حجاز می‌رفت همراه شد ولی در طی راه او را به دلیل بی‌سرپناهی و نداشتن مال، به‌عنوان برده فروختند و در ‌‌نهایت پس از ۱۲ بار خریدوفروش شدن به مدینه رسید.

آیت‌الله مکارم شیرازی توجه پیامبر(ص) به دانایی سلمان فارسی را مورد تأکید قرار دادند و اظهار داشتند: پیامبر اکرم(ص) پس از آموختن آموزه‌های اسلام به سلمان و پی بردن به هوش بالای این فرد، وی را جزو یاران برجسته خود قرار داده و نام او را از «روزبه» به «سلمان» تغییر دادند.

استاد سطح عالی حوزه با اشاره به سخنی از حضرت امام علی(ع) گفتند: ایشان می‌فرمایند اگر دیدی در طریق هدایت افراد کمی هستند و در بیراهه بسیاری حضور دارند وحشت نکنید و در مسیر اصلی قدم بردارید.

ایشان افزودند: سلمان فارسی به‌تنهایی در مسیر رسیدن به محبوب و معشوق خود رفت و سختی‌های بسیاری کشید ولی هرگز از این تنهایی و مشکلات نترسید.

آیت‌الله مکارم شیرازی به دوران دوم زندگی سلمان فارسی اشاره کردند و بیان داشتند: او در محضر پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) مسائل زیادی آموخت و شب‌های زیادی به خدمت پیامبر(ص) می‌رسید و جلسات متعددی با ایشان داشت و کسی از آنچه در این جلسه می‌گذشت خبر ندارد.

این مرجع تقلید شیعیان در مورد فرموده‌ه پیامبر(ص) در مورد سلمان گفتند: پیامبر(ص) می‌فرمودند حکمت و دانش از زبان سلمان فرومی‌ریزد و امام صادق(ع) نیز می‌فرمایند سلمان علم اول و آخر را دریافت کرد و دریایی است که کرانه‌های آن ناپیداست و امام صادق(ع) نیز همچون پیامبر(ص) سلمان را جزو خاندان اهل‌بیت(ع) می‌شمرند.

ایشان در ادامه گفتند: دوره دوم زندگی سلمان به ما می‌آموزد که اگر استاد خوبی پیدا کردیم از او جدا نشویم و باید از اساتید و کتاب‌هایی که به برکت انقلاب اسلامی در اختیارمان قرارگرفته است کمال استفاده را برد زیرا بسیاری از افراد از داشتن این نعمات محروم هستند و این امر را می‌توان از درخواست‌هایی که از کشورهای دیگر حتی برای یک جلد قرآن کریم می‌شود، به‌خوبی فهمید.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به جنگ خندق گفتند: طرح کنده شدن خندق، طوفانی که وزیدن گرفت و ضربه‌ای که حضرت امیرالمؤمنین(ع) به قوی‌ترین فرد نیروی دشمن وارد کرد باعث شد جمعیت وحشت‌زده از اطراف مدینه فرار کنند.

این مفسر قرآن کریم در مورد قسمت سوم زندگی سلمان فارسی اظهار داشتند: زمانی که افراد بسیاری حضرت علی(ع) را تنها گذاشتند او در کنار حضرت ماند و در سال ۱۶ هجری که ایران فتح شد به منصب استانداری مدائن که شهر اصلی حکومت ایران بود درآمد.

ایشان افزودند: ایران در زمان دیکتاتوری ساسانی توسط اسلام فتح شد و دارای حکومت طبقاتی بود که وجود کاخ ابیض که ساخت آن بیست سال طول کشیده بود یکی از نشانه‌های این حکومت طبقاتی است و حاکمان باقدرت و رفاه در آنجا بر مردم حکومت می‌کردند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به شبههٔ پذیرفتن اجباری اسلام توسط ایرانیان گفتند: ایران شرقی که دارای دیکتاتوری ساسانی بود توسط اسلام فتح شد و مردم با دیدن آموزه‌های اسلام خود به خواست خودشان آتشکده‌ها را خاموش کردند و به اسلام گرویدند.

استاد سطح عالی حوزه خاطرنشان کردند: قشر اول جامعه در آن زمان، حاکمیت بود که از هر نظر دارای آسایش بود و «انوشیروان» که لقب عادل بودن به او داده‌شده است، هزاران نفر را کشت و چنین نظامی که حکومت می‌کرد مردم را خسته کرده بود و با ظهور اسلام مردم با میل تمام به آن‌ها گرویدند و لشکرکشی از سوی سربازان اسلام انجام نشد و با خواست مردم درب دروازه‌های شهر‌ها باز شد.

ایشان در ادامه گفتند: خلیفه دوم پس از فتح ایران، «حزیفه» را استاندار مدائن قرار داد و پس از مدتی او را به علت علاقه به امیرالمؤمنین(ع) و بیان صفات نیکوی ایشان از مسند برکنار کرد و سپس سلمان فارسی به این منصب رسید و شانزده سال در این مقام بود و علاقه مردم ایران به مکتب اهل‌بیت(ع) مرهون تلاش‌های سلمان فارسی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار داشتند: زمانی که مأموریت به سلمان فارسی داده شد با مرکبی به‌تنهایی و بدون هیچ همراهی وارد ایران شد و با یک‌تخته پوستی برای نماز، عصای دستی و ظرفی برای آب وارد مدائن شد و افراد بسیاری که برای استقبال آماده‌شده بودند از دیدن او تعجب کردند.

این مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر ساده زیستی سلمان فارسی بیان داشتند: مردم سلمان را به حضور در کاخ سفیدی که سالیان متمادی روسا در آن زندگی می‌کردند دعوت کردند ولی او گفت می‌خواهم در مغازه‌ای در میان مردم حضورداشته باشم و ازاین‌رو زندگی بسیار ساده‌ای را آغاز کرد.

ایشان افزودند: زندگی ساده سلمان فارسی نشان‌دهندهٔ سخن پرارزش حضرت امیرالمؤمنین(ع) است که فرمودند سبک‌بال باشید که بتوانید به‌مراتب عالی دست پیدا کنید.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کردند: من از اینکه در رسانه‌ها ناراحتی شدید از بالا رفتن قیمت‌ها در شب یلدا سخن به میان می‌آید تعجب می‌کنم و مردم نباید گمان کنند که بعد از برجام وضعیت مالی بهتر می‌شود و این تفکر اشتباهی است و اقتصاد مقاومتی که رهبری فرمودند همچنان ادامه خواهد داشت.

مفسر قرآن کریم با اشاره به دوران زندانی بودن خود در زمان طاغوت اظهار داشتند: زمانی که در زندان بودم از نظرهای مختلف به ما فشار آوردند و ۵۳ نفر در یک فضای ۵۰ متری بودیم ولی به ما سخت نگذشت چون در دوران طلبگی سختی‌های زیادی کشیده بودیم.

ایشان در پایان گفتند: حالا تمام مردم ایران باید تلاش کنند با مشکلات مبارزه کنند و همین مقاومت مردم ایران در مقابل سختی‌ها باعث شده نام ایران در جهان بدرخشد و با استفاده از زندگی سلمان فارسی می‌توان درس‌های زیادی برای زندگی شخصی خود و سران حکومتی کسب کرد.


..........................
پایان پیام/ ۲۲۱

برچسب‌ها