به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد امروز ـ 5 تیرماه ـ در خطبه نخست نماز جمعه؛ ماه مبارک رمضان را ماه لذت دانست و گفت: برخی معقدند که لذت و درد، واقعیت ندارد و مربوط به تخیل و توهم است، اما این گونه نیست، چرا که لذت دارای حقیقت و واقعیت بوده و سرمنشأ گرایش های فرد می باشد؛ یعنی هر کاری که انسان انجام می دهد، در قبالش لذت برده و لذت هم در راستای خواسته های فردی است.
وی با استناد به کتاب کشکول شیخ بهائی افزود: انسان ها در هر مقطعی، از عمر خود لذت می برند، برای مثال در دوران طفولیت از بازی کردن و در دوران جوانی از اموری چون تفرج، ورزش، ارضای غرائز داخلی و... لذت می برند که این لذات در سنین بالاتر آن لذت گذشته را ندارند.
آیت الله علم الهدی در ادامه اظهار کرد: اگر انسان طبقه بندی لذت های خود را درک نکند، دچار نقص خواهد شد؛ می گویند فردی، عاشق معشوقه ای بود که پس از مرارت ها و سختی های فراوان توانست با او قرار بگذارد که او را ببیند، هنگامی که فرد عاشق به محل قرار رسید خوابش برد و معشوقه هنگامی که به او رسید با دیدن این صحنه در جیب فرد عاشق گردو گذاشت و گفت: هنوز تو لیاقت عشق را نداری و باید بروی با گردو بازی کنی. امیرالمومنین(ع) می فرمایند: «چه بسا لذت پست، مانع رشد بسیاری از کمالات انسان است».
وی با اشاره خطبه آخر ماه شعبان پیامبر اکرم(ص) گفت: «در ماه مبارک رمضان شیاطین به غل و زنجیر کشیده شده اند بنابراین از خداوند بخواهید که شما به غل و زنجیر او درنیایید»؛ شیطان بر انسان سلطه ای ندارد، تنها و بزرگترین قدرت او آرایش و زینت آرائی لذات نفسانی است، لذا اگر انسان به آنها توجهی نکند و گول بخورد، به گناه آلوده خواهد شد.
امام جمعه مشهد تاکید کرد: «با تمرین روزه شما در مقام قربانی کردن لذت های پست تر در برابر لذت های عالی هستید و هیچ لذتی بالاتر از عبادت خداوند نیست»؛ آنچه که همیشه برای انسان باقی می ماند و کانون وجودش را مشتعل می کند، خداگرائی است، فلذا این لذت از بین رفتنی نیست.
وی ادامه داد: «فرد روزه دار دو جا خوشحال است؛ یک هنگام افطار کردن و دیگر هنگام دیدار خداوند»، درباره دیدار خداوند برخی معتقدند که منظور همان اجر و ثواب روزه است، اما باید گفت که معنای بخش دوم بسیار وسیع تر است زیرا روزه، روزه دار را به دیدار خداوند نائل می کند و این خوشحالی ناشی از آن است.
آیت الله علم الهدی درباره ایثار جانی برخی از افراد به خاطر خداوند خاطرنشان کرد: فردی که جنبه خداگرائی در او محقق شود، این کار برایش آسان خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به نزدیکی شب ارتحال حضرت خدیجه(س) گفت: ایشان با استعداد و نبوغ شخصی اش به جایگاه مهمی رسید و هنگامی که دلداه حق شد، به وجود رسول الله(ص) دلبسته شد و همه هستی اش را به خاطر خداوند به پای ایشان ریخت، بنابراین امشب برای شخص پیامبر اکرم(ص) دردناک است زیرا ایشان پشتوانه ای عظیم و آرامشگاه نیرومندی را از دست داده اند.
امام جمعه مشهد در خطبه های دوم نمازجمعه با اشاره به وقایع ششم و هفتم تیر و همچنین گرامی داشت هفته قوه قضائیه خاطرنشان کرد: هفتم تیرماه در حقیقت نمایشگاهی از قدرت ریشه ای انقلاب بود، زیرا دشمن برای تهاجم و سرکوب تا شاخه های اصلی نظام را نزد، دست بردار نخواهد بود؛ همانند انقلاب اخیر یمن که مهاجمان برای سرکوب و تسلیم به زنان و کودکان رحم نمی کنند، چرا که تا به امروز آنان اگر می توانستند 10 عنصر کلیدی انقلاب یمن را بردارند، بی شک کار این نهضت تمام می شد.
وی با بیان اینکه دشمنان محاسبه کردند که اگر در روز هفتم تیر این افراد از میان برداشته شوند، دست امام خمینی(ره) خالی خواهد ماند؛ اظهار کرد: آنان دیدند که حضرت آیت الله خامنه ای از سایر عناصر انقلابی موثرتر هستند به طوری که دشمن را مستأصل و خاک نشین می کنند بنابراین ایشان را در روز ششم تیر، ترور کردند چرا که گمان می کردند که ایشان در جلسه هفتم تیرماه حاضر نمی شوند. بنابراین یکی از نقطه های عظمت خداوند همین روز ششم تیر است که پروردگار وجود رهبر معظم انقلاب را برای این مملکت حفظ کرد.
آیت الله علم الهدی درباره نحوه برخورد آمریکائی ها با تیم مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات هسته ای گفت: آنان به گونه ای عمل می کردند که گویی دارند نمایندگان جمهوری اسلامی ایران را محاکمه می کنند اما رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیرشان با یک جمله خود، آنها را خاکسترنشین کردند و فرمودند که پیشنهاد انجام مذاکرات از طرف خود آمریکائی ها بوده، چرا که هستی شان به این مذاکرات وابسته است.
وی با بیان اینکه دولت فعلی آمریکا طی هفت سال گذشته، کشور ثروتمندش را بدهکار کرده است، افزود: این دولت نقشه هایش، هم برای مردم دنیا و هم برای مردم خودش به شکست انجامیده است و با چنین وضعیتی به نفعش است که برنامه هسته ای ایران را متوقف کند تا بگوید ما توانستیم این مشکل را حل کنیم.
امام جمعه مشهد در ادامه با بیان اینکه تمام جریان ششم و هفتم تیرماه توسط آمریکایی ها طراحی شد، عنوان کرد: منافقین به عنوان یک روسپی آمریکایی این طرح را پیاده کردند و هر حزب و انجمن سیاسی که با ولایت فقیه نباشد، به سرنوشت منافقین دچار خواهد شد.
وی درباره علت نام گذاری هفتم تیرماه به نام قوه قضائیه گفت: نخست، آن زمانی که امام خمینی(ره) مسئولیت های نظام را به نیروهای وابسته خودشان محول می کردند به حساب آنکه قوه قضائیه نهاد مهمی است و شخصیت شهید آیت الله دکتر بهشتی به لحاظ علمی و سیاسی جامع الاطراف بود، امام(ره) ایشان را بر راس این نهاد گماردند.
آیت الله علم الهدی درباره علت دوم این نام گذاری افزود: منافقین بوسیله ستارگانی چون شهیدان بهشتی و لاجوردی که در قوه قضائیه بودند، براندازی شدند.
وی درباره اهمیت توجه به هفته قوه قضائیه خاطرنشان کرد: نخست آنکه این قوه باید پناهگاه مردم باشد، یعنی به قدری به این نهاد اعتماد باشد که هر جا فردی زورگو خواست به مردم مسلط شود، آنها به قوه قضائیه پناه ببرند، چنین واقعیتی به وسیله شما مسئولان و علمای این قوه قابل تحقق است.
امام جمعه مشهد فساد ستیزی را عامل دوم توجه به هفته قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: مردم در بستر فساد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... نمی توانند زندگی کنند، برای مثال هنگامی که یک عده قدرت یاب می خواهند که از داخل کشور با وابستگی به بیرون حمایت شوند تا بر قدرت های نظام مسلط شوند، یا یک گردن گلفتِ توطئه چین بیاید، هستی مردم را بدزد و یا هنگامی که دشمن در زمینه فرهنگی جنگ نرم راه می اندازد تا سفره دین را از جوانان بگیرد، تنها نهادی که می تواند با این موارد برخورد عملیاتی داشته باشد، قوه قضائیه است.
وی با بیان اینکه پیروزی تیم ملی والیبال ایران در مقابل آمریکا یک امتیاز ملی است، خاطرنشان کرد: این درست نیست که اگر ما به یک عظمت ملی رسیدیم، عده ای افراد ناهنجار و دختر و پسر بی بندو بار از آن سوءاستفاده کنند و بدان وسیله فساد اخلاقی را ترویج دهند، پیروزی تیم ملی والیبال ایران در مقابل آمریکا یک امتیاز ملی است چرا در چنین زمانی بسیجی ها از این امتیاز ملی استفاده نکرده و وارد میدان نشدند و خلأیی ایجاد کردند تا بدین صورت راه نوامیس بسته شود؟ خوشحالی به چه قیمتی قرار است باشد؟
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه احکام قوه قضائیه نباید زیر سوال بروند، تأکید کرد: امام خمینی(ره) در22 بهمن سال 1362 فرمودند: «شاکی حق ندارد در مطبوعات و مجامع عمومی طرح دعوا کند و علیه قوه قضائیه جوسازی کند (جلد هجدهم، صحیفه امام)». همچنین ایشان در جلسه ای با اعضای عالی شورای قضایی در سال 1363 فرمودند: «اگر دستور و حکمی از سوی قوه قضائیه صادر شد هیچ فردی حق جوسازی علیه آن را در نطق ها، مطبوعات و بین مردم را ندارد. (جلد نوردهم، صحیفه امام)»
...............
پایان پیام/ 268