به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان در واکنش به مطالب منتشر شده منتسب به وی در برخی رسانه ها گفت: هیچگاه نسبت به عالمان دینی و مراجع بزرگوار شیعی مطلبی که موجب تکدر خاطر یا تنش شود، نگفته ام و نخواهم گفت چون این برخلاف اعتقاد من است.
مولوی عبدالحمید در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در روزهای اخیر مطالبی منتسب به جنابعالی در خصوص یکی از مراجع عظام تقلید در رسانه ها انتشار یافت، نظر دقیق شما در این باره چیست؟ افزود: به نظر بنده این یک جریان افراطی است که می خواهد دولت و شخصیت های با نفوذ شیعیان را نسبت به اهل سنت بدبین کند و بدین طریق این هماهنگی و انسجام ایجاد شده در کشور را به تخاصم و واگرایی مبدل سازد.
وی اظهارداشت: بنده بطور کل معتقدم، علمای اهل سنت در ایران، برای مراجع عظام تقلید، احترام خاصی قائلند و برای حل مشکلات اهل سنت به توصیه و تاکید این بزرگواران امید دارند.
حفظ احترام مراجع دینی بر همه لازم است
مدیر مدرسه دینی دارالعلوم و امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان گفت: بنده برادر بزرگوارم آیت الله مکارم شیرازی را از سالیان دور می شناسم و چندین بار با جمعی از علما و اندیشمندان با ایشان دیدار داشته ام و هرگاه به قم سفر کرده ایم خدمت ایشان رسیده ام؛ به نظر بنده ایشان از مراجعی است که دید تقریبی دارد و برای شیعه و اهل سنت مایه امید است.
مولوی عبدالحمید تاکید کرد: به اعتقاد بنده علمای شیعه و سنی مختص به یک فرقه و مذهب خاص نیستند بلکه سرمایه و امید جهان اسلام اند.
وی ادامه داد: لازم است توضیح دهم که مفهوم سخن من درآن مصاحبه اینگونه بود که اطرافیان، حرمت علما و مراجع را حفظ کنند و با ارایه اطلاعات نادرست موجب اذیت آنان نگردند؛ لذا اگر از سخنان بنده مطلب توهین آمیزی برداشت شده باشد- در حالیکه من هیچ منظوری نداشتم- در همین جا از ایشان عذرخواهی می کنم.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان با بیان اینکه راه ما راه تقریب، وحدت و همبستگی ملی است، گفت: همه اطمینان داشته باشند که ما تابع نظام و جمهوری اسلامی هستیم و حفظ احترام مراجع دینی و علمای مسلمین را بر همه لازم می دانیم.
مسلمانان باید با رجوع به پیامبر(ص) آن را سرلوحه خود قرار دهند
مولوی عبدالحمید در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اهمیت مبعث پیامبر اکرم (ص) را با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، چگونه ارزیابی می کنید؟ اظهارداشت: توجه به مفهوم آیات قرآنی مربوط به بعثت، بیانگر این است که خدای تبارک و تعالی، پیامبر گرامی اسلام را برای رهایی بشر از جهل و ظلمت مبعوث کرد.
وی با یادآوری اینکه پیامبر (ص) آمد تا انسانها را به اعتدال دعوت کند، افزود: بشر امروز با وجود پیشرفت های بسیار زیاد علمی از فقر معنویت، عدالت و اعتدال رنج می برد.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان گفت: پیامبر اسلام (ص) آمد تا بشر را از جهل و افراطی گر نجات دهد چرا که تندروی، خشونت و ترور از منظر مکتب پیامبر (ص) مردود و نابخشودنی است و امروز همه دنیا بویژه مسلمانان باید به تعالیم پیامبر اعظم رجوع کنند و آن را سرلوحه کار و راه خود قرار دهند.
علما مهم ترین عنصر ایجاد وحدت و شاه کلید حل مشکلات دنیای اسلام هستند
مولوی عبدالحمید در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما، نقش مراجع و علمای شیعه و سنی در ایجاد وحدت بین مسلمانان و مقابله با افراطی گری چیست؟ اظهارداشت: نقش مراجع و علمای بزرگ شیعه و علمای اهل سنت در هدایت و راهنمایی مردم بر کسی پوشیده نیست و به نظر من علما مهم ترین عنصر ایجاد وحدت و شاه کلید حل مشکلات و معضلات دنیای اسلام هستند.
وی وحدت را از سفارشات موکد پیامبر (ص) و بزرگان اسلام عنوان کرد و افزود: اسلام دین رافت، رحمت و اعتدال است و علما مخالف افراطی گری و خشونت و ترور هستند؛ راهبرد علماء معتدل، تقریب، انسجام و همبستگی دنیای اسلام است.
.................
پایان پیام/ 218