در ادامه سلسله نشست‌های بخش حوزوی نمایشگاه قرآن کریم، نشست "اخلاق قرآنی" برگزار شد.

۲۶ مهر ۱۳۸۹ - ۲۰:۳۰
نشست اخلاق قرآنی با حضور "حسینی اخلاق در خانواده"

به گزارش خبرگزاري اهل‌بیت‌(ع) ـ ابنا ـ در ادامه سلسله نشستهای بخش حوزوی نمایشگاه قرآن کریم، نشست "اخلاق قرآنی" دیشب درمحل این نمایشگاه برگزار شد. در ابتدای این نشست «حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر حسینی» اخلاق را به اخلاق توصیفی، هنجاری و کاربردی تقسیم کرد و در توضیح آنها گفت: اخلاق توصیفی، باورهای اخلاقی را از دید یک شخص یا یک قوم بدون توجه به بدی یا خوبی آن مورد کنکاش قرار می دهد.

وی افزود: مطالعات عقلانی، دراخلاق هنجاری یا دستوری صورت می گیرد و به یک مکتب خاص کاری ندارد و با مقایسه با دیگر اخلاقیات در نظر گرفته می شود .

حجت الاسلام حسینی در تبیین اخلاق کاربردی گفت: اخلاق کاربردی، اخلاقی است که به صورت صنفی به آن نگاه می شود و به اخلاق زنان، اخلاق حوزویان و اخلاق دولتمردان تقسیم می شود.

وی ادامه داد: در جامعه ما گاهی پایبندی به اخلاق بسیار سخت می شود و رعایت اخلاقیات منجر می شود که انسان عقب افتاده و متحجر به نظر آید.

حسینی در تشریح معیار اخلاق گفت: برخی افراد مانند هندوها معیار اخلاقی بودن را محبت می دانند، برخی دیگر اخلاق را مبتنی بر منافع شخصی و قومی می پندارند، که اگر همه افراد جامعه به دنبال منافع خود باشند، طوری عمل خواهد شد که دیگر هرج و مرج صورت نگیرد و جامعه اخلاقی به نظر می آید.

وی درباره رابطه اخلاق و دین گفت: برخی بر این باورند که دین و اخلاق هیچ رابطه با هم ندارد، و مثلا می‏شود جامعه غربی و لائیک باشد اما در عین حال جامعه‏ای اخلاقی باشد.

وی در پایان با رد عقیده جدایی دین از اخلاق گفت: برای اخلاقی شدن چند چیز از جمله شرح صدر، توحید و باور به قیامت لازم است و تا کسی خدا را قبول نداشته باشد و ایمان نداشته باشد که خدا همیشه او را رصد می کند، و قیامتی هست و او را بازخواست خواهند کرد، اخلاقی صورت نخواهد گرفت.

..............................

پایان پیام/127 - 156

برچسب‌ها