۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۳
«صفی‌الدین»؛ ذخیره خدا برای روزهای سخت «نصرالله»

اگر چه منابع غیر رسمی ، بعد از شهادت سید حسن نصرالله از انتخاب سید هاشم صفی الدین به عنوان دبیر کل حزب الله سخن گفته بودند، اما تا قبل از اعلام رسمی تشییع سید هاشم صفی الدین به عنوان «دبیر کل شهید حزب الله» از سوی شیخ نعیم قاسم، دبیر کل فعلی حزب الله، این خبرها به شکل رسمی تایید نشده بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ سید هاشم صفی الدین، چهارمین دبیر کل حزب الله بود که کوتاه ترین دوران دبیرکلی را بعد از شهادت شهید سید حسن نصرالله به عنوان طولانی ترین دوره دبیر کلی حزب الله در کارنامه خود دارد. شهیدی که توانمندی ها، ویژگی ها و تلاش های او در عمر ۳۵ ساله حزب الله لبنان کمتر بیان شده است.

اگر چه طول دوران دبیرکلی سید هاشم صفی الدین، چهارمین دبیر کل حزب الله، تنها ۶ روز بود.  اما جایگاه او در طول دوران دبیر کلی سید حسن نصرالله، که بیشترین دوران دبیر کلی را با بیش از ۳۲ سال فعالیت در کارنامه خود داشت، نشانگر شخصیت ویژه و جایگاه خاص «سید هاشم» در نزد «سید حسن» بود.

این جایگاه به گونه ای بود که با توجه به محدودیتهای امنیتی، حضور «سید هاشم صفی الدین» در هر مراسم رسمی در لبنان یا خارج از لبنان به عنوان حضور «سید حسن نصرالله» در آن مراسم تلقی می شد.  

دوران کوتاه دبیرکلی حزب الله

اگر چه منابع غیر رسمی ، بعد از شهادت سید حسن نصرالله از انتخاب سید هاشم صفی الدین به عنوان دبیر کل حزب الله سخن گفته بودند، اما تا قبل از اعلام رسمی تشییع سید هاشم صفی الدین به عنوان «دبیر کل شهید حزب الله» از سوی شیخ نعیم قاسم، دبیر کل فعلی حزب الله، این خبرها به شکل رسمی تایید نشده بود.

اطلاعات زیادی از دوران دبیرکلی بسیار کوتاه سید هاشم صفی الدین که تقریبا به مدت ۶ روز از۲۸ سپتامبر مصادف با ۷ مهر تا ۳ اکتبر مصادف با ۱۲ مهرماه بود، منتشر نشده است، اما برخی از مطالب منتشر شده نشانگر آن است که چند ساعت بعد از شهادت سید حسن نصرالله، «شیخ نعیم قاسم» با تماس با «سید هاشم صفی الدین» بر فعالیت وی به عنوان دبیر کل جدید حزب الله تاکید می کند، موضوعی که با مخالف سید و اصرار وی بر پذیرش سمت دبیر کلی توسط شیخ منجر می شود.

با توجه به لزوم کوتاه بودن مکالمه به دلایل امنیتی، آخرین جملات شیخ نعیم قاسم به سید این بود که من تا ساعتی دیگر به عنوان «معاونِ دبیر کل» سخنرانی رسانه ای خواهم کرد و این به معنای پایان مکالمه و پذیرش سمت دبیرکلی توسط سید صفی الدین بود.

اگر چه با توجه به شرایط جنگی در بیروت و لزوم حفظ جان دبیر کل جدید حزب الله، اسم «سید هاشم صفی الدین» تا قبل از شهادت او، هیچ گاه به شکل رسمی به عنوان دبیر کل حزب الله جدید معرفی نشد. اما از حدود ۱۶ سال پیش در اواسط  سال ۱۳۸۷ شمسی، تعیین سید هاشم صفی الدین به عنوان «دبیر کل آینده» حزب الله در زمزمه های سیاسی و رسانه ای فعالان مقاومت در منطقه شنیده می شد، موضوعی که هیچگاه توسط حزب الله تایید یا تکذیب نشد.

سید هاشم صفی الدین در این دوران، علاوه بر انجام فعالیتهای سیاسی، ستادی و جهادی، در حال آماده سازی متن برای اولین سخنرانی خود به عنوان دبیرکل جدید حزب الله بود. این متن آماده شده که به شکل دست نویس از این شهید به یادگار مانده است و قطعا در زمان مناسب توسط حزب الله منتشر خواهد شد.  

فعالیت های جهادی

سابقه فعالیت های جهادی سید هاشم صفی الدین، تاریخی همزمان با تاسیس حزب الله لبنان دارد، تلاش ها، موفقیت ها و کوشش هایی که تقریبا می توان مطمئن بود که هیچ گاه اطلاعات کاملی از منتشر نخواهد شد. او سالها فعالیت مخفی و غیر رسانه ای در ساختارهای مختلف حزب الله داشت و در حدود ۲۰ سال پیش به دلایلی حضور خود را به شکل رسانه ای آشکار کرد.

اگر چه دلایل تبدیل شدن این چهره مخفی حزب الله به چهره ای رسانه ای، دلایلی مختلفی داشت اما برخی از منابع رسانه ای، علت این موضوع را لزوم حفاظت بیشتر از سید حسن نصرالله و تبدیل شدن سید صفی الدین به عنوان فرد جایگزین در فعالیت های اجتماعی و عمومی حزب الله دانسته اند.

او سال ها نیز به عنوان رئیس شورای اجرایی حزب الله، بازوی اجرایی برای انجام شدن  مصوبات و تصمیم های هیات فقهی و جهادی حزب الله و همچنین نزدیک ترین فرد به سید حسن نصرالله به عنوان دبیر کل بود.

سید هاشم صفی الدین از سال ۲۰۰۷ میلادی یعنی حدود ۱۸ سال پیش در لیست تحریم آمریکا و قطعا سال ها قبل از این تاریخ در لیست ترور دولت جعلی اسرائیل قرار داشت. اگر چه تاکنون گزارش های رسمی از تعداد دفعاتی که اقدام به ترور سید صفی الدین شده، منتشر نشده است، اما در طول سال های گذشته، حداقل سه بار خبر ترور ایشان در رسانه های مختلف منتشر شده بود که هر بار تکذیب شد.  

 شهادت

بمباران منطقه ای کوچک در ضاحیه بیروت با هشتاد تن بمب که بسیاری از آنان سنگر شکن بود و تا عمق ۳۰ متری زمین را می شکافت و شهید شدن سید حسن نصرالله و نیروهای همراهش بر اثر این جنایت، آن چنان بر روی افکار عمومی جهان تاثیر گذاشت که دولت موقت اسرائیل ترجیح داد که در مورد نحوه حمله به مکان حضور سید هاشم صفی الدین و حجم مهمات به کار برده شده، سکوت کند.

بعد از بمباران برجی مسکونی  در محله «المریجه» در منطقه «الضاحیه» در روز ۱۲ مهرماه، رسانه های اسرائیلی از احتمال شهادت سید هاشم صفی الدین و همراهانش سخن گفتند. اما کینه دشمن صهیونیستی به گونه ای بود که به مدت ۱۸ روز ، پروازهای مکرر جنگنده ها و حضور مستمر پهپادی اسرائیلی در این منطقه، امکان هر گونه امداد رسانی به ساکنین این ساختمان مخروبه را سلب کرد. حتی تماس های مکرر بین المللی برای کسب اجازه از دولت غاصب صیهونیستی نیز این امکان را زودتر از ۲۰ روز فراهم نکرد و همین موضوع امکان دسترسی به اجساد شهدا و مجروحین این حادثه را غیرممکن ساخت .

برای حزب الله نیز امکان تایید یا تکذیب شهادت سید هاشم صفی  الدین تا آوار برداری این منطقه فراهم نبود و همین موضوع اعلام شهادت سید هاشم صفی الدین را به مدت ۲۱ روز به تاخیر انداخت. شش روز بعد از اعلام رسمی شهادت صفی الدین، «شیخ نعیم قاسم» به شکل رسمی به عنوان پنجمین دبیر کل حزب الله معرفی شد.

سید علی اصغر حسینی / ابنا

..............................

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha