به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ بازرس ویژهی آمریکا در بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارش جدید خود گفته است که داعش خراسان همچنان مهمترین تهدید برای افغانستان و ثبات منطقه است.
به گفته اطلاعات روز، در این گزارش که بهتازگی منتشر شده، آمده است که شاخهی خراسان داعش در سال ۲۰۲۴ میلادی مسئولیت ۶۰ حمله را در افغانستان، ایران، روسیه و پاکستان به عهده گرفت که تقریبا ۴۰ درصد بیشتر از حملات این گروه در سال ۲۰۲۳ است.
سیگار در ادامه گفته است که در سه ماه اخیر این گروه هیچ حملهی موفقی در خارج از افغانستان و پاکستان انجام نداده است.
در گزارش سیگار آمده است که شاخهی خراسان داعش از زمان بازگشت طالبان به قدرت دستکم ۸ مقام این گروه را کشته است که بزرگترین آنها خلیلالرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و بازگشتکنندگان است.
طبق این گزارش، طالبان بارها ادعا کردهاند که داعش و سایر گروههای تروریستی در افغانستان فعالیت ندارند، اما ترور یک رهبر ارشد آنان در داخل یک وزارتخانه، این ادعا را که طالبان میتوانند صلح برقرار کنند، زیر سؤال میبرد.
بازرس ویژهی امریکا در بازسازی افغانستان همچنین به نقل از تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد نوشته است که شاخهی خراسان داعش «تواناییهای مالی و لجستیکی خود را بهبود بخشیده است و کشورهای اروپایی این گروه را بزرگترین تهدید برای اروپا ارزیابی میکنند».
طبق این گزارش، تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد همچنین گفته است که شاخهی خراسان داعش در کوتاهمدت قصد دارد «آمادگی رزمی خود را حفظ کرده، درآمدزایی خود را افزایش دهد، روند جذب نیرو را تقویت کند» و در عین حال بهدنبال بهدستآوردن کنترل سرزمینی باشد.
سیگار افزوده است که مطابق گزارش تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد، طالبان مصمم به مقابله با شاخهی خراسان داعش هستند؛ زیرا آن را تهدید وجودی برای خود میدانند، اما تواناییهای آنان در این زمینه محدود است.
براساس گزارش سیگار، شاخهی خراسان داعش همچنان به حملات خود علیه اقلیتهای مذهبی در افغانستان ادامه داده است و از جمله مسئولیت کشتار ۱۲ نفر از اهل تصوف را در بغلان به عهده گرفته است.
سیگار گفته است که شاخهی خراسان داعش از سال ۲۰۲۱ به اینطرف، از بمبهای دستساز برای حمله به اماکن مذهبی در افغانستان استفاده میکند.
بازرس ویژهی امریکا در بازسازی افغانستان در گزارش جدید خود گفته است که طالبان همچنان با القاعده مدارا و برای این گروه در افغانستان پناهگاه امن فراهم میکنند.
در گزارش سیگار به نقل از تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد آمده است که القاعده با دیگر گروههای تروریستی در افغانستان همکاری میکند و رابطهی خود با طالبان را در اولویت قرار داده است.
سیگار همچنین به نقل از تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد افزوده است که القاعده ۱۲ رهبر ارشد در افغانستان دارد و در زمینهی آموزش نیروهای خود، با شاخهی این گروه در شبهقاره هند و تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) هماهنگی دارد.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان در واکنش به گزارش سیگار گفته است که هیچ گروه خارجی در افغانستان فعالیت ندارد.
او به رادیو ملی، که اکنون تحت کنترل طالبان فعالیت میکند، گفته است که داعش نیز در افغانستان سرکوب شده و از بین برده شده است.
معاون سخنگوی طالبان تهدید داعش از افغانستان را «بزرگنمایی» میخواند و میگوید که آنچه در گزارش سیگار در این مورد آمده، حقیقت ندارد و این گروه آن را رد میکند.
طالبان پیش از این نیز بارها گزارشهای سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی را در مورد حضور داعش و القاعده در افغانستان و تهدیدهای ناشی از آن، رد کرده است.
.........................
پایان پیام/
نظر شما