به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ پس از عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بحث گستردهای در حزبالله درباره اقدامات لازم آغاز شد. محمد ضیف، فرمانده کتائب القسام، از مقاومت لبنان خواست تا وارد رویارویی شود. در همین حال، فرماندهان رژیم صهیونیستی پیشبینی میکردند که حزبالله آمادگی دارد تا عملیاتی مشابه عملیات طوفان الاقصی حماس را در مرزهای شمالی، اجرا کند. این موضوع به بحثی گسترده درباره پیامدهای احتمالی آن در سراسر منطقه منجر شد. با وجود تصمیم رهبری حزبالله برای تعریف چارچوبی جهت حمایت از غزه، فرماندهان میدانی این جنبش با دقت عملکرد حماس در روز ۷ اکتبر را دنبال کردند.
بسیاری از واکنشهای فرماندهان نظامی حزبالله نسبت به اقدام جهادی حماس همچنان پنهان مانده است. منظور از این واکنشها، جنبههای حرفهای و فنی عملیات است. فرماندهان حزبالله، که همواره در اندیشه ترجمه تمرینهای طولانی مقاومت فلسطین به عملیات واقعی بودند، از حجم بزرگ و پیچیده این عملیات، شگفتزده شدند. برخی از آنها، ضمن ابراز تحسین، به عناصر برتری عملیات کتائب القسام اشاره کردند که در مناطقی نظیر غزه نمود پیدا کرد.
عملیات حماس که نزدیک به ۱۵ ماه به طول انجامید، فراتر از تمامی پیشبینیها بود. میتوان با اطمینان گفت که حماس الگویی بسیار پیشرفته از برنامهریزی بلندمدت ارائه داد که تمامی جزئیات عملیات را با محاسبات دقیق، حتی فراتر از انتظار، مدیریت کرد. هنگامی که عملیات طوفان الاقصی اجرا شد، حماس خود نیز از موفقیتی که فراتر از برنامهریزیها بود، شگفتزده شد.
آغاز جنگ پیامدهای زیادی به همراه داشت که جایگاهها و مواضع را تغییر داد. اگرچه حماس و دیگر بازیگران منطقه تصور نمیکردند که رژیم صهیونیستی بتواند جنگی طولانی را تحمل کند یا هزینههای هنگفت آن را بپذیرد، عملکرد دشمن و حمایت بیسابقه جهانی از آن نشاندهنده میزان تهدید بیسابقهای بود که این رژیم با آن مواجه شد. دشمن تلاش کرد با استفاده از این حمایت، تمامی جنایات خود علیه غزه، لبنان، سوریه، ایران، عراق و یمن را توجیه کند.
پیشرفتهای حرفهای مقاومت فلسطین
تاریخنگاری منصفانه، تعهد اخلاقی و الزامات حرفهای ایجاب میکند که از موفقیتهای مقاومت فلسطین در این نبرد قدردانی شود. این موفقیتها شامل برنامهریزی و اجرای بینقص، فراهمکردن شرایط نبردی طولانیمدت، تحتفشار قراردادن مداوم نظامیان دشمن و مدیریت فوقالعاده در زمینه رسانهای است. عملکرد حرفهای رسانه نظامی کتائب القسام از جمله محتوای سخنرانیهای ابوعبیده و زمانبندی دقیق آنها، تأثیری عمیق بر هواداران فلسطین گذاشت و توانست برتری رسانهای جهانی دشمن را خنثی کند.
برتری در مذاکرات
یکی دیگر از ویژگیهای برجسته حماس، عملکرد تیم مذاکرهکننده آن است. این تیم تحت شدیدترین فشارها در تمامی مراحل، موفق شد خطوط کلی مذاکرات را بهگونهای ترسیم کند که اهداف جنگ را محقق کند. با وجود تلاش دشمن، آمریکا و برخی کشورهای عربی و غربی برای فشار بر حماس جهت پذیرش توافقات ناچیز، در نهایت توافقی حاصل شد که با شرایط واقعی منطبق بود. این توافق موجب شد که مقاومت بتواند پیروزی خود را جشن بگیرد، درحالیکه دشمن بار دیگر شکست تلخی را تجربه کرد.
آنچه رخ داد، پیروزی معمولی نبود. کسانی که به اندک باقیمانده از سفره استعمارگران سفید دل خوش کردهاند، قادر به درک این رخداد تاریخی نیستند. این اتفاق بار دیگر به ما نشان میدهد که مقاومت تنها راه اجتنابناپذیر ما است، نهتنها برای رهایی از اشغال، بلکه برای مقابله با تمامی اشکال ظلمی که استعمارگران و عوامل آنها اعمال میکنند.
ابراهیم الامین/ روزنامه الاخبار لبنان
..............................
پایان پیام/ ۲۶۸
نظر شما