رئیس دانشگاه قم گفت: نخستین اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی با حضور ۴۰ مدیر از ۱۷ کشور طی دو روز در قم برگزار خواهد شد.

۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
حضور ۴۰ مدیر از ۱۷ کشور در اجلاس آموزشی و پژوهشی مطالعات اسلامی/ مطالعات اسلامی در ایران در طول تاریخ بی‌سابقه است

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ حجت الاسلام دکتر شریفی رئیس دانشگاه قم در نشست خبری اجلاس مدیران و مراکز آموزشی و پژوهشی مطالعات اسلامی که پیش از ظهر امروز چهارشنبه سوم بهمن ۱۴۰۳ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، بیان کرد: این اجلاس به ابتکار و تلاش سازمان فرهنگ و با همکاری دانشگاه قم روزهای ششم و هفتم بهمن‌ماه در قم برگزار خواهد شد.

وی افزود: رایزنان فرهنگی در ۱۷ کشور خیلی در شناسایی و هماهنگی سفر اندیشمندان برجسته تلاش کردند که لازم است از رئیس محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تقدیر و تشکر کرد.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: این اجلاس نخستین اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی با تمرکز بر دانشگاه‌های جهان اسلام و کشورهای مرتبطی است که مراکز مطالعات اسلامی دارند.

دکتر شریفی شعار نخستین اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی را «آموزش اسلامی تمدن‌ساز، فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های علمی و فرهنگی» عنوان کرد و گفت: شناخت ظرفیت‌ها و فرصت‌ها هدف اصلی برگزاری آن است.

وی افزود: این اجلاس فرصتی است تا ظرفیت‌های مراکز مختلف را بشناسیم و آن‌ها هم ظرفیت‌های مراکز مطالعات اسلامی در ایران را بشناسند.

رئیس دانشگاه قم بیان کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰ نشریه علمی پژوهشی در کشورهای مختلف شناسایی کرده‌ایم که ناظر بر مطالعات اسلامی فعالیت می‌کنند. اگر این‌ها ظرفیت‌ها و دستاوردها شناسایی شوند یک شبکه عظیمی از مطالعات اسلامی را شکل خواهند داد.

دکتر شریفی با بیان اینکه اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی گام نخست است برای اینکه از داده‌ها و داشته‌ها یک شبکه ایجاد کنیم و مدیران یکدیگر را بشناسند و ارتباطات مدیریتی و سازمانی با هم ایجاد کنند و فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را به یکدیگر معرفی کنند، اظهار کرد: طبیعت این اجلاس به گونه‌ای است که خلأ‌ها و کمبودها و نیازها مشخص خواهد شد.

وی گفت: در این اجلاس ۴۰ مدیر خارجی شامل رؤسای دانشگاه ها، دانشکده‌ها و دپارتمان‌های حوزه علوم و مطالعات اسلامی از ۱۷ کشور حضور خواهند داشت. اندونزی، مالزی، تایلند، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، هند، بنگلادش، پاکستان، افغانستان، تونس، سنگال، تانزانیا، عراق و لبنان از کشورهای شرکت کننده در این اجلاس هستند.

شریفی تبیین دستاوردهای مراکز علمی ایران در حوزه مطالعات اسلامی را از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس عنوان کرد و گفت: بعد از انقلاب اسلامی مطالعات اسلامی در ایران به قدری وسیع و گسترده است که می‌توان گفت در طول تاریخ اسلام بی سابقه است. 

رئیس دانشگاه قم با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای اسلامی و مراکز اسلامی از کارهای بنیادینی که در ایران در حوزه مطالعات اسلامی صورت گرفته است بی‌خبر هستند، بیان کرد: اگر دستاوردهای مطالعات اسلامی ایران به درستی به مسئولان سایر کشورهای اسلامی و غیراسلامی مشخص شود مرجعیت علمی ما کسب خواهد شد.

وی اضافه کرد: این اجلاس بهترین فرصت و مزیت برای مراکز دانشگاهی ما در جهت رقابت با دیگر کشورها در حوزه مطالعات علوم انسانی و اسلامی است. 

در ادامه این نشست محمدعلی ربانی رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: یکی از وظایف و ماموریت‌های عمده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تسهیل گری برای ارتباط با ظرفیت‌های خارج از کشور است و یکی از ظرفیت‌های مهم سازمان فرهنگ در همکاری‌ها و تعاملات به ویژه در توسعه همزیستی با جهان اسلام حوزه مطالعات اسلامی است. 

ربانی با بیان اینکه در حوزه علمیه و دانشگاه‌ها شاهد دستاوردهای عظیمی در تولید علم هستیم افزود: متاسفانه یکی از کاستی‌های موجود ما فقدان تعاملات پایدار بین ظرفیت‌های داخل و خارج است. 

وی اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر حسب وظیفه ذاتی خود این امکان را فراهم آورده که فضای گفت‌وگو و تعامل را بین نهادهای تصمیم گیر فراهم کند.

رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه شهر مقدس قم طی قرون گذشته یکی از کانون‌های اصلی تولید علم بوده است و دانشگاه قم حلقه وصل بین نهادهای سنتی و علمی کشور محسوب می‌شود، ابراز کرد اولین میزبانی اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی را دانشگاه قم بر عهده گرفته است و حدود ۴۰ مهمان خارجی از ۱۷ کشور حضور خواهند داشت.

ربانی اضافه کرد: شرکت کنندگان داخلی و خارجی در این اجلاس طی دو روز فرصتی خواهند داشت تا در حوزه فقه و کلام، فلسفه، عرفان اسلامی، الهیات تطبیقی، ادیان و مذاهب، حکمرانی اسلامی، حقوق و اقتصاد اسلامی، سبک زندگی و خانواده اسلامی بحث و گفت‌وگو و فرصت‌ها و زمینه‌های مستمر را شناسایی کنند.

وی بیان کرد: حضور مهمانان فرصتی است تا با مزیت‌ها و دستاوردهای ایران اسلامی در حوزه علوم اسلامی آشنا شوند. علیرغم همه مزیت‌ها نهادهای علمی و حوزوی ما تعاملات پایدار کم دارند که امیدواریم این اجلاس فرصتی برای شکل گیری و نهادسازی مراکز پژوهشی باشد.

ربانی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این اجلاس منجر به تشکیل دبیرخانه دائمی اجلاس و تاسیس مجموعه علمی پژوهشی در حوزه علوم اسلامی شده و فرصتی است تا طی سالیان آینده مجموعه‌ها و مراکز با هم گفت‌وگو و تعامل داشته باشند. امیدواریم از طریق شکل گیری دبیرخانه و مجمع کاستی‌ها جبران شود تا همکاری‌های دو جانبه‌ای در حوزه علوم و معارف اسلامی شکل بگیرد.

وی در پایان گفت: اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی منجر به یک همکاری مستمر بین ظرفیت‌های علمی داخل و خارج از کشور در حوزه علوم و مطالعات اسلامی خواهد شد.

................

پایان پیام/ 218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha