نماینده کتائب سید الشهداء عراق در ایران، روایت کمک رسانی این گروه به آوارگان لبنانی با همکاری سوری ها را بیان کرد.

۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۶
روایتی از کمک رسانی مردم عراق به آوارگان لبنانی با همکاری سوری‌ها

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ با پایان یافتن جنگ لبنان و آغاز آتش بس بین اسرائیل و لبنان، بلافاصله حملات گروه های مسلح تروریستی تحت حمایت آمریکا و اسرائیل به سوریه آغاز شد. این گروه ها هدف خود را نابودی دولت سوریه اعلام کردند. در دوران جنگ لبنان و غزه، مرز سوریه نقش مهمی در امداد رسانی به مردم لبنان و غزه داشت، از این رو دولت سوریه  امروز مورد کینه و عداوت حامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

شیخ حسن العبادی نماینده کتائب سید الشهداء عراق در ایران که از اعضای کاروان اعزامی به لبنان بود در گفت و گو با خبرگزاری ابنا به بیان خاطراتی از این کمک رسانی ها با همکاری سوری ها پرداخت که این گفت و گو در ادامه می آید:

ابنا: کمک رسانی ملت عراق به مردم آواره لبنان، چگونه و از چه زمانی و با همکاری چه گروه هایی انجام شد؟

حسینیه ها، مساجد، عتبات عالیات، رهبران مقاومت اسلامی و حشد الشعبی از جمله حاج ابوآالاء الولایی دبیرکل کتائب سیدالشهداء از روز اول صدور فتوای مرجعیت فرزانه مبنی بر کمک رسانی به مردم لبنان به این مساله توجه نمودند.

از همان ابتدا دو گروه تشکیل شد که یک گروه به جمع آوری کمک ها و گروه دیگر به اسکان خانواده ها پرداختند.

گروه اول، چندین آشپزخانه در سوریه برای پختن غذا و توزیع آن بین زنان و کودکان آواره لبنانی، باز کرد و گروه دوم از طریق مرز، مواد غذایی را به بیروت و ضاحیه و اطراف ضاحیه رساند. این گروه قادر به رسیدن به برخی از خانواده ها در تعدادی از شهرها، نبود، لذا برای این خانواده های مقاوم، پول فرستاد تا با این پول اقدام به خریداری مواد غذایی کنند.

ابنا: در مسیر اعزام کاروان کمک رسانی از عراق به لبنان چه اتفاقاتی افتاد؟

در آن زمان ما با کمک های بشردوستانه از بغداد و مناطق جنوبی به سمت مرز سوریه در القائم حرکت کردیم و کاروان متشکل از حدود ۷۰ کامیون بود. ورود این کاروان کامیون های کمک به مرز به صورت دسته جمعی انجام شد و تعدادی از این کامیون ها، مورد حمله و بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفت، در واقع هدف دشمن قطع جریان کمک رسانی به حزب الله بود.

اما کاروان به این حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیتسی اهمیتی نداد و مسافتی تقریباً ۱۰ ساعته را طی کرد و به شهر حمص سوریه رسید.

ما پس از شهر حمص نیز مورد حمله دیگری نیز قرار گرفتیم، اما پیش رفتیم تا به مرز لبنان و سوریه رسیدیم و کاروان کمک ها به لبنان وارد شد و این کمک ها را بین آواره های لبنانی در مناطق مختلف این کشور، توزیع کردیم. در حملات مکرر رژیم صهیونیستی به این کاروان، چندین خودرو را در مسیر از دست دادیم و تعدادی از افراد کاروان ما، دچار جراحت های جزئی شدند.

ابنا: در دوران حضور آوارگان لبنانی در عراق، نحوه کمک رسانی به آنها چگونه بود؟

گروهی که مسئول کمک رسانی به آوارگان لبنانی در داخل عراق بودند، در آن ایام درب خانه ها، حسینیه ها و مساجد عراق را به روی این آوارگان برای پذیرایی از آنها باز کردند. این گروه، آوارگان لبنانی را از طریق اتوبوس از مرز لبنان و سوریه به عراق و مناطق کربلا، بغداد، نجف، بصره، صلاح الدین، ذی قار، میسان و حله انتقال دادند. از بخش دیگری از آوارگان لبنانی هم در فرودگاه، استقبال شد و برای آنها مسکن و کار مناسب، فراهم گردید.

پس از پیروزی قاطعی که حزب‌الله لبنان در جنگ با رژیم صهیونیستی به دست آورد، تعداد زیادی از آوارگان لبنانی در عراق درخواست بازگشت به کشورشان را داشتند، خواسته آنها برآورده شد و آنها به صورت رایگان به لبنان بازگشتند.

.....................

پایان پیام