به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ «سید محمود رضوانی» امروز جمعه، 11 فروردین 1402 در خصوص پیروی روزهداران از برنامه غذایی صحیح و سالم در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: روزهداری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: با داشتن یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان، میتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه، بهرهمند شد.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان، تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانهروی و تعادل با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه میشود، تصریح کرد: روزهداران در این ایام باید از تمام گروههای غذایی استفاده کنند.
رضوانی خاطرنشان کرد: مصرف نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها باید توسط روزه داران در این ماه مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه وعده سحری و ۲ وعده افطار و شام باید از وعدههای اصلی روزهداران باشد، افزود: روزه داران در وعده سحری، غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی و در وعده افطار، غذاهای سبک مصرف کنند.
وی با تاکید بر اینکه روزه داران در وعده سحری میتوانند از سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری میکنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند، ابراز کرد: یکی از علتهای تشنگی، خشکی دهان و گلو روزه داران در طی روز، مصرف نوشابههای گازدار، شربتها و همچنین چای خیلی شیرین و چای پررنگ است.
رضوانی اظهار کرد: مصرف بیشتر از ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به پرهیز از پرخوری در وعده افطار، افزود: از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی در افطار استفاده شود و مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان، پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است میتواند شروع یک وعده افطار سالم باشد.
وی تصریح کرد: انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بـدون روغن هم غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آشهای غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمیشود.
رضوانی همچنین محدودیت در مصرف زولبیا و بامیه را که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع هستند را مورد تأکید قرار داد و گفت: شام به عنوان یکی از وعدههای غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اضافه کرد: بهتر است افراد روزه دار، حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، به خوردن شام که میتواند از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراکهایی مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ باشد، اقدام کنند.
وی در پایان با تاکید بر مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا پیش از خواب، اذعان کرد: روزه داران با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزهداری نیز بهرهمند شوند.
--------------------
پایان پیام/۳۴۴